Podsekcije

 

Novi vidiki za biologijo in medicino

Ali obstajajo nova znanja o procesih v človeški celici skozi prizmo vodnih mostov?

"Pojav vodnega mostu lahko prinese popolnoma nove vidike za biologijo in medicino," pojasnjuje dipl. Ing. Johannes Larch, vodja raziskav priGRANDER®-ju.

Vznemirljivo razmišljanje temelji na spoznanju, da so podobne povezave, kot na primer v vodnem mostu, prisotne v človeških celicah. Če sledimo temu razmišljanju, lahko iz znanja, vzetega iz vodnega mostu, izpeljemo nove celične mehanizme in značilnosti. Poleg tega bi to lahko vplivalo na transport snovi v celice in iz njih ter bi popolnoma spremenilo biologijo celic.

Morda bi iz tega lahko dobili tudi nove mehanizme za absorpcijo hranil in zdravil?

Kako smo prišli do takšnih zamisli?

Kako lahko ugotovimo podobnosti med vodnim mostom in celicami? Vodni most skozi visoko napetost tvori močno električno polje. Električno polje je definirano kot električna napetost, deljena z razdaljo in se meri v voltih na meter.

V človeških celicah je majhna električna napetost med notranjostjo in zunanjostjo celic, celične membrane pa so zelo tanke. Po formuli (električna napetost, deljena z razdaljo) je tu doseženo zelo veliko električno polje, kar pojasnjuje podobnost med celicami in vodnim mostom.

Voda ima zelo pomembno vlogo v celičnem metabolizmu, v delitvi celic in pri zlaganju beljakovin. Možno je, da dobimo popolnoma nove razlage in vpogled v procese v celicah.

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Narava je naš najboljši učitelj."

Glasilo

Naročite se na naše novice in dobite ekskluzivni dostop do zanimivih informacij.

S klikom na gumb "Naroči se" se strinjate z našo politiko zasebnosti.
×
 
Vas zanima najboljša voda za vaš dom?

Naši strokovnjaki za vodo vam bodo z veseljem svetovali, brez obveznosti in skupaj z vami ustvarili vaš individualni vodni koncept - za trajnostno najboljšo vodo iz vaše pipe.