Podsekcije

 

Izvir Stephanie

Izvir Stephanie vre iz jaškov rudnika Kupferplatte. V prvih dneh revitalizacije vode je Johann Grander vodo za svoje teste dobil iz izvira pri Pass Thurn blizu Jochberga. Vendar pa voda iz tega izvira ni mogla biti uporabljena po deževju, ker je bila deževnica, pomešana z izvirsko vodo in njenimi lastnostmi, bistveno spremenjena.

Ko je Johann Grander izvedel za izvir Stephanie v starih rovih zaprtega rudnika bakra v Jochbergu, je pregledal vzorec vode in je bil zelo navdušen nad njeno kakovostjo.

Njegova zamisel, da bi pridobil zemljišče z izvirom, da bi zgradil nove prostore, obenem pa nadaljeval staro tirolsko rudarsko tradicijo, so kmalu postale resničnost.

Po nakupu zemljišča je Johann Grander s pomočjo družine, prijateljev, kolegov in številnih prostovoljcev obnovil stari rudnik, katerega začetki segajo v 16. stoletje. Od 31. julija 1926 Starega rudnika niso uporabljali, 28. julija 1990 pa so ga ponovno praznično odprli za obiskovalce kot zgodovinski rudnik.

Rudnik Kupferplatte v Jochbergu je preživela več stoletij, od srednjega veka do danes. Kladiva rudarjev so dejansko vse tišja, vendar še niso povsem potihnila. Kot edini vzdrževani rudnik bakra v Srednji Evropi ima rudnik Kupferplatte v Jochbergu poseben status. Ruda, ki jo sedaj izkopljejo le v majhnih količinah, velja za pravi zaklad za obiskovalce in obiskovalci jo pogosto kupujejo za spominke.

Voda, ki služi kot osnova za vse izdelke GRANDER®, izvira iz rovov tega rudnika.

Voda iz izvira Stephanie ima posebno stopnjo čistosti in kakovosti, ki jo ima le malo voda.

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Nič se ne zgodi po nesreči.  Prav tako ni naključje, da je ljudem podarjeno življenje. Vsi smo ustvarjeni z namenom, ki ga moramo izpolniti."

Glasilo

Naročite se na naše novice in dobite ekskluzivni dostop do zanimivih informacij.

S klikom na gumb "Naroči se" se strinjate z našo politiko zasebnosti.
×
 
Vas zanima najboljša voda za vaš dom?

Naši strokovnjaki za vodo vam bodo z veseljem svetovali, brez obveznosti in skupaj z vami ustvarili vaš individualni vodni koncept - za trajnostno najboljšo vodo iz vaše pipe.