Podsekcije

 

Senzacionalno odkritje: Četrta agregatno stanje vode

Je skrivnost VODE razkrita?

S pomočjo vodnega raziskovalca iz Washingtona se je znanost približala stališču, da voda shranjuje informacije in prikazuje popolnoma nove mehanizme v vodi.

Raziskovalna ekipa z Univerze v Washingtonu je razkrila skrivnost vode. Ekipa, ki jo je vodil Gerald Pollack (v letu 2010 je obiskal Johanna Granderja v Jochbergu), je odkril četrto fizično stanje vode:

Razen trdnih, tekočih in plinastih oblik so raziskovalci ugotovili četrto agregatno stanje, v katerem so molekule tekoče vode razporejene v šesterokotno "kristalno mrežo".

To stanje kaže nekaj čudovitih lastnosti, ki naše pojmovanje vode obrnejo na glavo in obenem rešujejo številna vprašanja v zvezi z njo.

Voda je skrivnostni element tudi z znanstvenega vidika. Kljub 200 letnim raziskavam vode in njene vseprisotnosti, je do sedaj še nikomur ni uspelo popolnoma razumeti.

Uradna teorija okoli vode je polna lukenj, tako imenovanih anomalij, ki jih s konvencionalnimi metodami ni mogoče zadovoljivo razložiti. Točka zmrzovanja, vrelišče, gostota, površinska napetost - tudi pri teh osnovnih stvareh voda deluje drugače v primerjavi s tem, kar od nje pričakuje teorija.

Vendar je voda za znanost zelo fascinanten element. Je izvor in eliksir življenja, glavna sestavina človeškega telesa in naše najpomembnejše živilo.

Raziskovalci iz ZDA so predstavili novo teorijo o vodi, ki bi lahko pojasnila njene anomalije in postavila akademske temelje za izpopolnitev pitne vode.

EZ-voda

Raziskovalci so ugotovili, da se voda urejeno strukturira, ko je blizu hidrofilnih površin, kot jih je mogoče najti na primer v našem telesu. Ob površini se tvori plast zelo čiste vode, pri čemer se ta plast spremeni v povsem novo obliko vode, ki se drastično razlikuje od tradicionalne H2O.

To območje, ki meri le četrt milimetra, s skrivnostno vodo, se imenuje "izključitveno območje" (EZ), ker se voda na tem območju drugače strukturira in se tudi sama očisti: zaradi električnih sil se iz EZ sloja izločijo majhni delci.

Ta pojav ni nov in številni so poskusi, da bi ga razložili s tradicionalnimi teorijami. Pollack s svojo ekipo bi lahko v dveh letih svojega dela vse te teorije potrdil kot verjetne razlage.

Toda to ni bilo dovolj: Voda v EZ je pokazala popolnoma nove značilnosti, kot so spremenjena električna upornost, nova, še višja, skoraj gelasta viskoznost, spremenjena pH vrednost in močan negativni naboj.

Razen tekočega, trdnega in plinastega agregatnega stanja so raziskovalci odkrili novo agregatno stanje vode. Kot se je izkazalo, se to ne pojavi samo v notranjosti telesa vzdolž mišičnih vlaken in celičnih membran, ampak je prehodna oblika, ki še ni odkrita, med tekočo in zamrznjeno vodo.

Rezultati so zbudili pozornost raziskovalcev in hitro se je pokazalo, da voda EZ igra pomembno vlogo v živih organizmih.

Prvi korak je bil rešiti skrivnost, od koder voda dobiva energijo, da lahko ohranja tako urejeno strukturo. Po več preizkusih so našli odgovor: od svetlobe, zlasti od nevidne infrardeče svetlobe. Ko je bila voda pri poizkusu zaščitena pred svetlobnimi žarki, se voda EZ ni mogla tvoriti, s pomočjo sonca in sončne svetlobe ter infrardeče svetlobo pa se je tvorba celo razširila: na območju EZ se je izpostavljenost trikrat povečala.

Tudi to je bilo neverjetno odkritje: voda shranjuje energijo sončne svetlobe v obliki urejene, šesterokotne kristalne strukture. Voda ni bila ezoterično, temveč fizično "pod napetostjo".

Potencialna razlika med vodo EZ in običajno vodo je tako pomembna, da omogoča električno uporabo, kot je dokazal Pollack. Razlika med EZ vodo in "normalno" vodo je dovolj velika, da EZ voda deluje kot majhna baterija - energija neposredno iz sončne svetlobe in izključno voda.

Ne samo energija, ampak tudi struktura igra pomembno vlogo za telo.

Nov pristop znanosti?

Rezultati raziskave Pollacka so impresivni v mnogih pogledih. Voda je veliko več kot le sekundarni element v ozadju naših bioloških procesov. Je njihov bistveni del.

Skorajda se zdi, da raziskave, opravljene do sedaj, zaradi drevesa niso mogle videti gozda. Tudi v svetu fizike, kjer so fiziki že pred več leti postavili hipotezo, da je lahko samo urejen prostor energetski medij, ki vpliva na stvari v njem. Pollack pa je odkril vodo kot bistveno komponento biokemije. >

Presenetljiva analogija, kjer se odgovori nenadoma pojavljajo v domnevno praznem prostoru med stvarmi, ki jih že dolga leta proučujemo.

Pollack je pomemben glas v še glasnejšem zboru raziskovalcev, ki so ugotovili, da je voda veliko več kot piše v naših šolskih knjigah: voda ima lahko zelo različne lastnosti, ki niso odvisne le od raztopljenih snovi v njem, ampak tudi od njene strukture.

Raziskave kažejo, da se voda v živih organizmih v bistvu razlikuje od vode, ki teče iz naših pip:

Živa voda je urejena in strukturno sodeluje s snovmi in živimi organizmi v njih.

Rezultati raziskave prinašajo osrednje sporočilo:

Voda lahko shranjuje energijo...

in vse delo Johanna Granderja se zaokroži. Bil je tisti, ki je pred več kot tridesetimi leti potrdil, da voda shranjuje informacije in jih z osnovnimi načeli revitalizacije vode GRANDER lahko prenese naprej.

Več o tej temi:

>> Vodni mostovi:

>> Vodni mostovi: novi vidiki za biologijo in medicino

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Na tem svetu smo samo učenci."

Glasilo

Naročite se na naše novice in dobite ekskluzivni dostop do zanimivih informacij.

S klikom na gumb "Naroči se" se strinjate z našo politiko zasebnosti.
×
 
Vas zanima najboljša voda za vaš dom?

Naši strokovnjaki za vodo vam bodo z veseljem svetovali, brez obveznosti in skupaj z vami ustvarili vaš individualni vodni koncept - za trajnostno najboljšo vodo iz vaše pipe.